Spring naar bijdragen

Korte uitleg sign shops


Linkforsoad

Aanbevolen berichten

Als Godlike in survival kun je sign shops maken. Met een sign shop kun je iets ver- of inkopen aan/van andere spelers zonder dat je aanwezig of online hoeft te zijn. Lange tijd was er hier op de website uitleg te vinden, maar die is sinds de komst van de wiki verwijderd of onvindbaar geworden. Aangezien er nogal eens naar wordt gevraagd hierbij een korte uitleg.

 

Noot vooraf: sign shops kunnen alleen worden gemaakt door Godlikes, en werken in deze vorm alleen op de survival-server.

 

Chest koppelen

Als eerste maak je één of meerdere chesten met daarin per chest minimaal één keer het item wat je wil gaan verkopen. Pak daarna een Redstone Torch vast en klik met linkermuisknop op de chest. Je krijgt nu een melding in de chat.

 

signshop1.png

 

Omdat het shop-systeem soms enigszins afwijkende namen hanteert voor items kan het verstandig zijn om de naam te noteren die je in beeld krijgt bij het linken.

 

Let op! De chest mag overal in de wereld staan. Plaats deze daarom op een gebied wat je hebt geclaimd. Wanneer je een chest plaatst in je shop (in /warp shops) of op een niet geclaimd gebied (andere plekken in de wereld) kan iedereen de spullen eruit halen!

 

Sign plaatsen

Plaats nu een sign op de plek waar je wil gaan verkopen. Zet daarbij het volgende op het sign:

Regel 1: username

Regel 2: aantal te in/verkopen items

Regel 3: verkoopprijs:inkoopprijs

Regel 4: afkorting of item ID

 

Voorbeeld:

signshop2.png

 

Wanneer je alle velden juist hebt ingevuld krijg je een melding in de chat en worden er een aantal dingen toegevoegd aan je sign, waaronder de voorraad.

 

signshop3.png

 

signshop4.png

 

Je sign is nu gelinkt aan de chest en kan worden gebruikt door spelers! Zelf kun je geen gebruik maken van je eigen shops, wat je kunt afleiden uit de foutmelding in de chat wanneer je het toch probeert.

 

Alleen in- of verkopen

Wil je niet inkopen maar alleen verkopen, of andersom, alleen inkopen en niet verkopen, vul dan als bedrag 0 in.

 

Voorbeeld van een sign waarmee alleen verkocht wordt:

 

Linkforsoad

64

20:0

Clay Ball

 

Voorbeeld van een sign waarmee alleen ingekocht wordt:

 

Linkforsoad

64

0:12

Clay Ball

 

Afkortingen

Ondanks het feit dat de afkorting die wordt weergegeven bij het koppelen van een chest vaak overeen komt met de afkorting die op het sign moet komen te staan, werkt deze niet altijd. Mocht je de juiste afkorting niet kunnen achterhalen, dan kun je op de onderste regel (4) ook het item ID gebruiken. Deze kun je opzoeken. Het gebruik van een afkorting is echter aangeraden, omdat dan uit het sign valt af te leiden welk item er wordt verkocht/ingekocht.

 

Extra informatie

* Met het commando /shoptransactions kun je de in- en verkopen van andere spelers bij jouw shop zien.

* Met het commando /playertransactions kun je de in- en verkopen van jouzelf bij andere spelers zien.

* Wanneer iemand anders een gelinkte chest opent, is de link met de shop verbroken en moet je opnieuw met een Redstone torch erop klikken. Het commando om iemand te trusten in shopchesten (niet /trust) is momenteel niet beschikbaar.

 

Succes, eventuele vragen kun je kwijt in dit topic.

  • Leuk 11
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Yep, je kunt dit soort sign shops overal maken. Als er helemaal geen shops meer zijn in /warp shops (ook niet op de eerste verdieping?) dan zou je even een ticket kunnen maken.

er is er eentje maar die is gebugd; je kan die niet huren... Ik denk dat ik bennen kort dan ff een shopte ga openen in mijn regio bij de regiopaal! Dat mag toch wel?
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...