Spring naar bijdragen

Medieval - Middeleeuwse dorpen


Lobkestar

Aanbevolen berichten

Medieval2_zps63714d67.png

 

Warp Medieval is een project opgestart door Lobkestar waarbij het idee was om een aantal dorpen samen te brengen om er zo weer nieuwe leven in te blazen. De dorpen Lumberville, Saxondale, Camelot en Nivalis omringen deze warp.

Elk dorp heeft zijn eigen stijl met een middeleeuws thema. Vandaar ook de Engelse naam voor middeleeuwen, medieval.


Elk dorp is makkelijk te bereiken er staan namelijk overal waypoint klaar om je te helpen. De dorpen zijn door verschillende mensen gebouwd en zijn te herkennen aan de vlaggen die staan voor dat dorp.
 

Lumbridge_zps2352b223.png

 

Lumbervill
Lumberville is het dorp met de rood en wit geblokten vlag. De huizen zijn voornamelijk opgebouwd uit oak en bricks en het dorp word omringt door een stadsmuur. Het ligt in een erg mooie vallei waar veel natuur groeit. In het dorp zijn veel soorten dingen te vinden zoals een bibliotheek, een herberg, een windmolen en nog veel meer! Er zijn vele kleine verassingen te vinden en een hoop geheime gangen.

Origineel heten het project Lumbridge en is door Lobkestar opgestart in de eersten week van Torchcraft. Wat een mooie plek moest worden voor een woning is nu uitgegroeid tot een mooi middeleeuws dorp.
 

Camelot_zpsd198ef64.png

 

Camelot

Camelot is het dorp met de donkerblauwe vlag met daarin een wit kruis die in het midden donkerblauwe onderbroken word. Het kasteel is gebouw door SickLittlePuppet en staat boven op een berg met onder aan de voet het dorp dat is gemaakt door Lobkestar. Als je het kasteel in loopt kom je in de troonzaal en kun je de weg vervolgen door de trappen naar boven te nemen. In het kasteel zijn onder andere dingen te vinden zoals het slaap vertrek van Koning Artuur, een bibiliotheek en wapenkamer. Het dorp bestaat uit 11 huizen die zijn gebaseert op oude ambachten zoals een molenaar, dienstboden en een goudsmith. Achter het kasteel ligt de ocean en om de rest van Camelot ligt een sneeuwachtig landschap.

 

Orgineel was het de bedoeling om het kasteel te laten lijken op "Fallen Kingdom" een kasteel uit een video van CaptainSparklez. Na online een map te hebben gevonden met de naam Max's Fallen kingdom is er een klein deel opgebouwt maar nooit afgemaakt. Uiteindelijk is er aan SickLittlePuppet gevraagt om het af te maken en heeft hij een gloed nieuws kasteel neer gezet. De naam Camelot komt van Artuur die het zwaard Excalibur uit de steen trok, koning werd en heersten over Camelot met zijn ridders van de ronden tafel. In het kasteel zijn hier elementen van terug te vinden.

 

Saxondale_zps52801197.png

 

Saxondale
Saxondale is het dorp met de geel met wit gestreepten vlag. De stijl van het dorp lijkt op de tijd van de Vikingen met zijn hogen daken en uitstekende punten. De huizen zijn voornamelijk opgebouwd uit oak, wool en cobblestone. Het dorp is gemaakt door ramonster94 en is geïnspireerd op Lumbridge. Hier zijn ook veel dingen te vinden zoals een wachttoren, een haven en meerde kraampjes en fonteinen.

De bouw van Saxondal is begonnen nadat Lobkestar bouwgebied had geschonken aan ramonster94. Het dorp is later verhuist naar het gebied bij warp Medieval.
 

Nivalis_zps07c2397b.png

 

Nivalis
Nivalis is het dorp met de witte vlag met daarin een turquoise gekleurd kruis. Het dorp bestaat uit dertien huizen en een kerk. De huizen zijn voornamelijk opgebouwd uit spruce, wool en bricks. Elk huis is voorzien van een open haard met schoorsteen. De open haarden zijn nodig om de villagers warm te houden, het dorp is namelijk omringt door sneeuw. Sommigen huizen zijn voorzien van voedsel en hout voorraden om de winter door te komen. Het gemiddelde huis is twee tot drie verdiepingen hoog. Met /visitregion grass ben je gelijk in het dorp.

"Project Rijsttafelville" is de naam waarmee grassmoon dit project van start is gegaan. De stijl van de huisjes is grotendeels geïnspireerd op een oude spawn op mfok die was gebouwd door de user, Rijsttafel. De bedoeling was dat het dorp vernoemt zou worden naar de rivier "de Stokstaart" maar het project kwam stil te staan en heeft toen geen naam gekregen. De rivier zelf is weer vernoemt naar de user "Stokstaart". Het project is lang daarna opnieuw opgepakt door Lobkestar die de inrichting en de omgeving heeft gedaan. Het dorp is uiteindelijk vernoemt naar de Latijnse naam voor "besneeuwde", Nivalis omdat het dorp onder de sneeuw ligt.

 

Bedankt voor het lezen.

 

Informatie - wat er nog gaat gebeuren

 

Voor het verhuizen van de dorpen is word edit gebruikt en zijn de huizen met interieur en omgeving herstelt. De dorpen zijn legaal gebouwd maar wel door mij bewerkt in creative. Ik beschouw dit project namelijk meer als een Admin project om voor jullie een interessantere warp te creëren. Ik heb hiervoor gekozen in plaats van het verwijderen van warps die te oud werden en het laten liggen van projecten die nooit meer zijn afgemaakt zoals Nivalis.

 

De komende weken ben ik bezig met het herstellen van gebieden tot een natuurlijke omgeving.

 

Voor in de toekomst zien ik en ook SickLittlePuppet nog uitbreidings mogelijkheden. We zitten er samen aan te denken om ooit nog achter Camelot een haven te bouwen, een kerker onder het kasteel te maken en in Saxondale bij de haven een sluis te maken. Zelf zie ik nog de ruimten om in de toekomst een 5e dorp te plaatsen maar dat is allemaal voor in de toekomst.

 

Spelfouten alsjeblieft via een mailtje aan mij melden.

 

Wordt vervolgt!

  • Leuk 8
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Camelot is af en dankzij SickLittlePuppet is het kasteel erg mooi geworden. Ook het dorp en de omgeving is af. Het claimen rond Medieval is ook gelukt en de komende weken ben ik bezig met de gebieden te herstellen.

 

Hier beneden zie je een voor en na screenshot van de map die in het visserhuis in Lumbridge hangt. Er moet nog wat bos bij komen maar je ziet een duidelijk verschil.

 

Medievalvoorenna_zps490da793.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...