Spring naar bijdragen

111age

Admin
 • Aantal bijdragen

  1687
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  69

Berichten geplaatst door 111age

 1. 21 uur geleden zei _Wakizashi_:

  Hey TC!!

  Ik zit toch al redelijk lang op de server, en heb wat prisons geprobeerd.. niet een zo lekker als TC, oprecht!
  Ik snap de beslissing, en die komt wellicht vanuit kikkercraft? Ik heb de Prison van Kikkercraft geprobeerd maar sorry hoor.. in de paar dagen daar:
  - speel ik alleen (TC is dus helemaal niet zo dood want er is altijd wel een handjevol mensen)
  - de boel zit vol met dingen die niet werken... je gaat er letterlijk dood van de honger (TC werkt echt gelikter)
  - de boel is traag, crasht en lijkt op TC prison van Ver voor de reset.

  Ik mijn opinie, kunnen jullie wellicht het volgende doen:
  1. TC prison is inderdaad HEEL uitgebreid.. draai het dan gewoon wat terug! ik bedoel, die nieuwe legerbasis, het hele casino en al die extra dingen zijn waarschijnlijk wat er zo veel onderhoud veroorzaakt. Kan de kraan dan niet wat dichter in TC prison zodat er minder onderhoud is? TC prison is echt lekker spelen.. (als je er dan toch 1 moet sluiten.. houd dan TC  open!)

  Of! 2. Kunnen er niet wat dingen naar de prison van kikker dan? Vast en zeker kunnen er wat ranks, plots, functionaliteiten en andere dingen een soort "samensmelten" zodat er 1 goeie prison overblijft? iedereen happy zo.
  Het zou best tof zijn de ranks zo te kunnen behouden, en zo denk ik ook aardig wat spelers!

  of wellicht is er iets van een oproep nodig om aan te geven wat er nodig is om TC prison bestaande te houden?

  Cheers ūüėÉ

  Ik snap je gedachten gang wel wij hebben ook aantal dingen overwogen van de dingen die je gezegd hebt. Wil ff verduidelijken: de beslissing over prison was al genomen voordat de mensen van kikkercraft kwamen. Als zij eerder waren gekomen hadden we miss juist wel andere beslissing genomen. 

  Dan over je twee voorstellen:
  1. Helemaal mee eens. Terug schalen zou een goede optie zijn. Echter overheerst bij ons toch ook een beetje het gevoel dat we geen half werk willen gaan leveren. Een gamemode waarin we alleen mines zouden draaien is mogelijk maar het zou voor ons niet echt heel motiverend zijn om z'n gamemode nog te onderhouden en te voorzien van events etc. 

  2. Dit idee (Om een gezamenlijke prison te doen) hebben wij ook besproken toen de mensen van kikkercraft kwamen. Echter is het technisch uitdagend met bungees enzo en we zagen t in elk geval niet in de nabije toekomst gebeuren. Je hebt dan ook nog problemen zoals wie naar welke server gaat dan en hun prison is ook echt heel verschillend (Meer OP prison). 
   

 2. 15 uur geleden zei Drber:

  Zal de prison map downloadbaar worden? De stad is toch een jaar aan gewerkt oid.
  Gaat Creative ook sluiten?

   

   

  Het antwoord op beide vragen is nee. De map zal niet downloadbaar worden (Al kun je als je echt een vet plot hebt wel ff ticket maken voor je plot.). 

  En nee Crea gaat niet sluiten (Hier zijn in elk geval geen plannen voor.)

 3. In dit topic kan je discussi√ęren over het nieuwsitem: Het afscheid van prison.

  Beste spelers,

  Helaas hebben we vandaag, na al het goede nieuws afgelopen week, wat minder nieuws, we hebben namelijk besloten om prison te sluiten. Nou begrijpen wij dat jullie enkele vragen hebben en in dit bericht zullen wij de voornaamste vragen proberen te bespreken.

   

  Waarom sluit prison?

  Zoals jullie weten is er ongeveer iets langer dan een jaar geleden een grote prison reset geweest. We hadden destijds goede hoop dat dit weer wat leven in prison zou blazen en dit is ook een tijdje gelukt alleen zijn we nu weer terug bij af. Dit heeft ertoe geleid dat we ons gingen afvragen of er √ľberhaupt nog toekomst in de gamemode zat. Het concept heeft naar ons idee altijd goed gewerkt gezien de community zo geweldig was en inmiddels is deze community grotendeels gestopt. Het binden van nieuwe community is ons niet echt gelukt. We hebben nog een tijdje een nieuwe reset overwogen maar we denken niet dat resetten de kernproblemen zou oplossen.

  Verder waren er naast bovenstaande twijfels ook wat praktische problemen. Prison kost ontzettend veel tijd en energie om te onderhouden en er waren ook enkele andere problemen. Het oplossen van dit alles zou een effort kosten van het krimpende staffteam/adminteam dat we gewoon simpelweg niet meer kunnen bieden en bovendien leken onze updates ook niet echt ergens toe te leiden. 

   

  Wat gebeurt er met mijn rank?

  Iedereen kan zijn rank laten overzetten naar een andere gamemode via een ticket (Een mailtje naar [email protected]). LET OP: DE DEADLINE HIERVOOR IS 1 JULI. HIERNA ZETTEN WE GEEN RANKS MEER OVER. Mocht je dus mensen kennen met een prison rank, stuur ze even een berichtje! Helaas zullen overige aankopen zoals skulls niet worden overgezet.

   

  Wanneer zal prison sluiten?

  Prison zal sluiten op 20 mei. We zullen nog proberen iets van een afscheid te plannen dus houd onze site en discord in de gaten voor meer informatie hierover.  

   

  Hopelijk hebben we jullie met dit bericht voldoende ge√Įnformeerd. Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige tijden die we samen beleefd hebben op prison. Mochten jullie toch meer uitleg willen over waarom prison sluit of als jullie andere vragen hebben horen wij het graag.

  Vriendelijke groet,

  Het staffteam.

 4. In dit topic kan je discussi√ęren over het nieuwsitem: Afscheid van Back.

  Afbeelding

  Hey allemaal,

  Helaas moeten we jullie mededelen dat Backslide999 heeft besloten te stoppen als admin. Backslide had helaas het gevoel dat hij niet helemaal kon betekenen wat hij zou willen betekenen en het avontuur van admin zijn is daarom ook niet helemaal geworden wat hij hoopte. Back zal misschien nog wat dingetjes oppakken dus helaas voor jullie zijn jullie nog niet volledig van hem af! Hopelijk zeggen jullie wat lieve woordjes tegen hem als jullie hem in-game zien.

  Vriendelijke groet,
  Het staffteam

 5. In dit topic kan je discussi√ęren over het nieuwsitem: Nieuwe admins + Skywars + Halloween.

  Afbeelding
  Hey allemaal,

  Zoals jullie misschien wel gelezen/gemerkt hebben lijd de server al een tijdje aan een soort tekort aan admins. Om hier wat aan te doen hebben we besloten niet 1, niet 2, niet 3, niet 4 maar drie nieuwe mensen te promoveren naar de admin rank. Het gaat hier om Jeroen123, Jale1 of 2 en onze eigen Backslide999. Gefeliciteerd! Om ze toch nog ff allemaal wat uit te lichten:

  Jeroen: Jeroen draait al tijdje mee op de server en staat natuurlijk bekend van het bouwteam. Hij werkt bovendien echt ontzettend hard en is zeer productief en wij hopen dat hij deze energie/productiviteit kan gebruiken een nieuwe boost aan de server te geven. Hij zal zich als admin blijven inzetten voor de dingen die hij al doet (Prison en bouwen) maar misschien zo nu en dan ff ergens anders helpen. 

  Jale: Jale heeft misschien wat minder technische vaardigheden maar is al tijden hoofdhelper van de server en heeft aangetoond over meer socialere vaardigheden te bezitten. Nu ze admin is kan ze dit natuurlijk blijven doen maar ze zal ook de leiding van survival en de initiatieven daar eens op te pakken. Bovendien maakt ze ontzettend leuke plaatjes en is actief bezig met het contentteam. 

  Back: Back is een beetje een bijzonder geval gezien hij nog enkel helper (Eventmanager) is maar wij denken dat hij de adminrank volledig verdiend heeft. Back is vroeger al eens mod geweest op TC en bovendien ook developer. Dus hij kan nu naast event ook mooi wat dingen developen als hij zin heeft en misschien wel meer als ie zin heeft. Bovendien is zijn denkkracht zeer welkom.

  Halloween
  Verder wil ik iedereen ff op de halloween bezigheden attenderen want anders sneeuw ik dat nieuws bericht beetje onder (Zie link hieronder):
  https://torchcraft.nl/view-139-torchcraft-halloween-sale-events/

  Skywars:
  Door het weinige aantal spelers en vele bugs hebben we besloten te stoppen met skywars (We zitten nu te denken over een goede vervanging dus we horen het graag). Om jullie toch nog even te laten genieten hebben we besloten de gamemode skywars nog tot 27 december open te laten. We hebben hierbij ook iedereen alle functies gegeven, dus jullie kunnen nu ook alle OP dingen zoals explosive arrows. Iedereen die mee heeft geholpen aan skywars (Testers & Bouwers) bedankt!

  Als jullie nog vragen hebben over bovenstaande dingen hoor ik het graag (PM is ook prima).
  Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn weekend! 

 6. Beste survivalspelers,
  Zoals jullie weten hebben we een tijdje terug de end gereset. Dat ging opzich redelijk goed maar door een grote fout van ons konden mensen gewoon elytras pakken wat niet de bedoeling was. We willen de fout niet goedpraten want het was echt heel stom maar het aantal elytras ingame is echt significant omhoog gegaan en dit is uiteraard een probleem. We zouden dan ook graag onze excuses aanbieden want wij zijn volledig verkeerd omgegaan met de situatie.

  Wij hebben hard zitten brainstormen voor een goede oplossing maar een echt perfecte oplossing is helaas niet mogelijk in onze ogen. We kunnen wel alle elytras gaan innemen maar er zijn dermate veel elytras ingame dat dit een onmogelijke taak wordt en bovendien zijn de legit verkregen elytras niet te onderscheiden van de verkregen elytras door onze fout.

  Om toch wat te doen zouden we iedereen willen vragen de elytras die verkregen zijn door de end reset in te leveren bij of de NPC op spawn waarbij je eerst je eltyra kon omruilen of bij Jale of mij. Een ticket ervoor maken is uiteraard ook mogelijk. In ruil hiervoor zul je 200 coins ontvangen en wij hopen dat jullie in eerlijkheid toch de beslissing nemen gebruik te maken hiervan.

  Mochten jullie nog vragen hebben of betere oplossingen horen wij het graag.

  - Survival team

 7. Hey allemaal,

  Een tijdje geleden (Voor mijn vakantie) had ik beloofd de speler enquête resultaten. Dus hierbij de resultaten. Ik zal per vraag even kort wat benoemen. Totaal waren er precies 100 inzendingen. Voordat ik begin wil ik graag iedereen erop attenderen dat dit de resultaten van de vragenlijst zijn en dat het ingame natuurlijk compleet anders kan liggen. Ik had alles ook zeer complex kunnen analyseren en allemaal ingewikkelde dingen kunnen doen maar zal de analyse proberen simpel te houden, ook omdat ik lui ben.

   

  Verder nieuwsbericht over deze vragenlijst en wat we doen met de resultaten staat hier: 

   

  Vraag 1
  image.png
  Zoals te zien in bovenstaande grafiek zijn de leeftijden op TC (of in elk geval de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld) nogal verdeeld. Verder was dit voor ons niet heel interessant.

   

  Vraag 2

  image.png

  Wat intressant was hierbij is dat veel spelers tenminste de mensen die de enquête ingevuld hebben al relatief lang TC spelen. We hebben dus een redelijk trouwe spelerbase of hebben moeite met nieuwe mensen binden.

  Vraag 3

  image.png

  Deze vraag was voor ons relatief interessant. Over het algemeen zijn jullie redelijk tevreden over TC. Al zijn er enkele uitschieters, sommige mensen zijn wel heel erg tevreden en sommige mensen totaal niet. Over het algemeen relatief normaal verdeeld rondom het gemiddelde.  Wij denken ook dat deze servers een beetje vertekenend zijn, mensen die zeer ontevreden zijn zullen waarschijnlijk de vragenlijst eerder invullen en ook waren er enkele individuele gevallen die recentelijk problemen hebben gehad bij de staff (Ik noem geen namen). Kan natuurlijk ook zo zijn dat sommige van de positieve antwoorden recentelijk een event gewonnen hebben maar in elk geval moet je deze cijfers misschien beetje zout nemen. 

  Het gemiddelde een 7,3 was redelijk positief maar betekent het wel dat er nog veel ruimte is voor verbetering. 

  Vraag 4

  image.png

  Wederom geldt hiervoor ongeveer hetzelfde als vraag 3. Over het algemeen zijn jullie redelijk positief met enkele uitschieters naar beneden en naar boven. Verder is alles redelijk normaal verdeeld rond het gemiddelde van een 6,9.

   

  Vraag 5

  image.png

  Bij deze vraag was interessant te zien dat mensen of heel positief waren over het staffteam of heel negatief. Zoals al eerder benoemd kunnen hiervoor enkele individuele verklaringen voor gezocht worden en zijn deze cijfers misschien wat vertekend doordat er al enige selectie plaats vind met mensen die een spelers enquête invullen. 

  Vraag 6

  image.png

  Bij vraag 6 spreken de antwoorden opzich wel redelijk voor zich.

   

  Vraag 7

  image.png

  Bij deze vraag werd aan de antwoorden te zien duidelijk dat het ticket systeem niet altijd even goed beviel. Zoals te zien aan de grote hoeveelheid die soms wel en soms niet voldoende hulp kreeg. Mogelijke verklaringen hiervoor zijn volgens ons voornamelijk de wachttijd (De 2 dagen die geregeld niet gehaald worden) of dat mensen soms een ticket moeten aanmaken voor iets waarvan zei voelen dat het ook prima zonder ticket kan. 

   

  Vraag 8

  Wat kunnen we verbeteren aan de server?

  Om ook beetje individuele privacy te beschermen zal ik bij de open vragen niet elk antwoord delen maar de veel voorkomende of opvallende antwoorden. Bij deze vraag waren dit de volgende:
  - Meer events

  - Enkele gamemode specifieke veranderingen

  - Meer interactie met de spelers

  - Factions (Ik haat jullie)

  - Ander ticket systeem

  - Geen idee (Zeer nuttig)

  - Meer activiteit op YT vannuit TC

   

  Vraag 9

  image.png

  Nou veel mensen zijn dus lid van onze discord wat mooi is.

   

  Vraag 10

  image.png

  Bijna iedereen vote dus dat is ook mooi. 

   

  Vraag 11

  We willen enkele give-aways organiseren. Wat zou je graag winnen?

  Bij deze vraag waren er echt zoveel verschillende antwoorden dat een grafiek niet echt duidelijk is maar feitelijk kwam erop neer dat jullie eigenlijk alles wel leuk zouden vinden van discord nitro tot ingame items.

   

  Vraag 12

  Als je een dag admin zou zijn wat zou je veranderen?

  Bij deze vraag waren jullie allemaal ontzettend grappig maar zal alsnog enkele antwoorden uitlichten, sws was veel vergelijkbaar met vraag 8 wat te verwachten was. Verder was het niet heel nuttig:

  - Er waren enkele staffleden die volgens jullie moesten aangenomen worden of weg moesten of gepromoveerd moesten worden

  - Tobjas jailen (Ik barst bijna in huilen uit)

  - Giveaways houden

  - Meer spelers (En bedankt)

  - Helemaal niks want 1 dag is te weinig (Heel leuk antwoord)

   

  Vraag 13

  image.png

  Zoals te verwachten was survival verreweg de populairste gamemode. Al is mijn eigen trots prison toch tweede (Hier waren jullie ook zeer positief over) 

   

  Vraag 14

  image.png

  Veel mensen hebben ook gedoneerd.

   

  Vraag 15

  Deze vraag ging over de extra toevoegingen. Interessante antwoorden waren: 

  - Vaker een enquête doen. Ook zoals op prison voor een gamemode specifiek.

  - Meer spelers proberen te betrekken.

  - Enkele positieve aanmoedigingen (Fijn om soms ook eens te horen)

  - Meer uitleg opties bij volgende vragenlijst

   

  Dat was het allemaal volgens mij. Om even nog samen te vatten vonden wij algemeen de enquête best nuttig. Sommigen van jullie zeiden best harde dingen die wel beetje pijn deden en daarom hebben wij ook serieus naar de antwoorden gekeken, hieruit is natuurlijk voornamelijk gekomen dat jullie als spelers je soms totaal niet betrokken voelen. Hieruit is de feedback discord gekomen maar ik zou ook iedereen willen vragen als die ergens mee zit en geen zin heeft deze discord te joinen je ook vast wel bij enkele staffleden terecht kunt waar je het wel mee kunt vinden om dingen te bespreken.

  Bovendien gaven jullie ook geregeld aan dat misschien er vaker een enquête moest komen. Misschien is het eens tijd voor een nieuwe? Hoor het graag. 

  Daarnaast wouden jullie ook graag meer giveaways event en dergelijke. TC heeft sinds deze vragenlijst niet volledig de aandacht gekregen die het volledig verdiende maar ik zie al enkele projecten ontstaan om dit op te lossen. Hopelijk zien we dit dus komende tijd meer verschijnen. Mocht iets niet duidelijk zijn over de vragenlijst of hebben jullie nog vragen hoor ik het graag.

   

   

 8. In dit topic kan je discussi√ęren over het nieuwsitem: Nieuwe moderators.

  NieuweModsBanner.png?width=1440&height=3

  Hey allemaal,

  Kort maar krachtig nieuws en voornamelijk rampzalig nieuws. We hebben twee nieuwe moderators! Welkom in het team DanceFloor18 en SlamBam140! Veel succes met de ontzettend zware taak van moderator zijn.

  Ook zal BackSlide999 vanaf nu de nieuwe eventmanager zijn, zover jullie dit nog niet wisten.

 9. In dit topic kan je discussi√ęren over het nieuwsitem: Uitslag Speler enqu√™te & Feedback groep.

  BannerDiscussie.png?width=1025&height=25

  Hey allemaal,

  Een poosje geleden hebben we een spelersenquête gehouden en deze is door veel  van jullie ingevuld. Heel erg bedankt hiervoor!  We hebben veel nuttige, eerlijke en soms ook wel harde feedback ontvangen! Over het algemeen zien we gelukkig een positief beeld van de server en het staffteam terug in de enquête. Natuurlijk zijn er ook een hoop verbeterpunten en andere dingen uitgekomen. 

  Zo zouden veel van jullie graag meer mogelijkheden willen hebben om feedback te leveren of mogelijkheden hebben om bij te dragen aan de ontwikkeling van TorchCraft. Daarnaast zien we ook verschillende reacties over het ticketsysteem en of dit bijvoorbeeld niet via Discord kan. Verder zouden jullie graag een staffteam hebben dat wat minder op afstand staat.

  We hebben een aantal van deze feedback punten samengevoegd en hebben dat samengevat met een groot actiepunt, namelijk de: ‚ÄúTorchCraft Feedback Discord groep‚ÄĚ. Deze server is voor iedereen toegankelijk. Als je joint kan je alles lezen, maar alleen via een ticket aanvraag kan je er in meepraten. Hier is er ruimte voor discussie, feedback en pro-actief meedenken met idee√ęn van de staff.¬†Hier zullen dus zowel idee√ęn van ons gepitcht worden als de ruimte worden gegeven aan jullie om dit ook te doen.¬†We zijn heel benieuwd wat jullie hier van vinden en hoe het gaat lopen! Deze Discord server zal dan ook echt bedoeld zijn voor serieuze zaken. De link is:¬†https://discord.gg/Y8Bb4tPh4w

  Daarnaast hebben we gekeken naar een alternatief voor het ticketsysteem, helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat Discord hier echt geen oplossing voor is. Discord bied helaas niet de mogelijkheid om overzichtelijk tickets te archiveren en mist een hoop functionaliteit die we nu wel hebben. We zijn wel bezig om te kijken of we een soort Discord-bot kunnen maken waarmee een normale e-mail ticket gegenereerd kan worden. Dit is echter nog Work In Progress. 

  Graag willen we jullie allemaal enorm bedanken voor alle feedback die we hebben ontvangen, we halen hier veel waardevolle dingen uit. Het is ook top om te zien dat jullie ons nog altijd een ruime voldoende geven. Binnenkort zullen wij de resultaten in nog wat meer detail publiceren (Link als het zover is: https://torchcraft.nl/forums/topic/8065-resultaten-enquête/?tab=comments#comment-77232 )

  Groeten,

   

  Het staffteam 


  PS, de hele maand JULI is er 30% zomerkorting!

   

 10. Nog even om hierop in te gaan heeft skyblock op het moment inderdaad een beetje stilte. Dit komt denk ik om verschillende reden natuurlijk gaan oude spelers zo nu en dan weg, meeste mensen gaan vroeg of laat door met het leven of stoppen met minecraft en daar is niet echt wat aan te doen helaas. Andere zitten nu in hun laatste weken voor de vakantie en zijn daardoor een beetje druk of sommige mensen zijn zelfs al op vakantie,


  Dat gezegd te hebben: Ambie, ik en Michel zijn voor skyblock wel begonnen om eens een plan te maken om skyblock wat meer leven te geven en het team dat de afgelopen jaren nogal verzwakt is (Vooral t vertrek van Xoezer) weer wat her op te bouwen. Dus mocht je als oude speler of speler van skyblock nog input hebben zoals Drber hierboven al heeft horen we het graag. 

 11. In dit topic kan je discussi√ęren over het nieuwsitem: Nieuwe moderator + Veranderingen staffteam..

   

  image.png

  Hey allemaal,

  Een klein nieuwsbericht want de afgelopen weken hebben we een beetje gereorganiseerd binnen het staffteam. Mocht je de discord gevolgd hebben weet je het meeste waarschijnlijk wel maar voor de mensen die dat niet doen, hierbij even kort nieuwsberichtje.

  Ten eerste kunnen wij @Mappors feliciteren met zijn nieuwe mod tag. Mappors heeft zich ontzettend hard ingezet voor het content team van de server en het prisonteam en vandaar heeft hij deze (Ietwat snelle) promotie gekregen. Wij wensen hem veel succes.

  Ten tweede zijn xRobert010 en SlamBam van skyblock verhuist naar prison. In ruil daarvoor zal ik de komende tijd als skyblock admin Ambie wat ondersteunen. Jeroen123 zal mijn technische taken op prison overnemen, ookal blijf ik wel achter de schermen hier nog wat hangen. 

  Ten derde hebben wij de sollicitaties voor skyblock geopend dus mocht je ons team willen versterken: http://help.torchcraft.nl/algemeen/staff-worden

  Dat was het weer, fijne middag allemaal!

   

 12. Algemeen: 

  • Er zijn wat antibot dingen¬†toegevoegd¬†op de server om¬†vrij¬†vanzelfsprekende¬†redenen.¬†

  SkyBlock 

  • Skyblock¬†helpers¬†kunnen¬†weer¬†per 1¬†laag¬†terug¬†doen bij de spleef (Niet¬†meer¬†twee.¬†Voor¬†de¬†zoveelste¬†keer.)¬†

  Skywars 

  • Je¬†kan¬†nu maps¬†opslaan¬†als¬†je¬†favoriet¬†in het join menu.¬†
  • De bug¬†bij¬†het¬†wensput¬†menu is verholpen.¬†

  Survival 

  • Sommige¬†NPCs¬†hadden¬†menuutjes¬†doordat¬†de IDs¬†waren¬†aangepast.¬†
  • Quests¬†stonden¬†soms¬†nog¬†bij¬†de¬†verkeerde¬†NPC (Mijn¬†fout)¬†
  • Skins van¬†sommige¬†NPCs¬†waren¬†nog¬†niet¬†goed¬†(Saint¬†z'n¬†fout)¬†
  • Bedden¬†exploderen¬†niet¬†meer¬†in de nether.¬†

  Prison (Bedankt @Jeroen123)  

  • Op spawn is nu¬†een¬†portaal¬†naar¬†de shops om¬†hier¬†wat¬†meer¬†mensen¬†heen¬†te¬†krijgen.¬†
  • Er is nu¬†een¬†heal region in het¬†ziekenhuis.¬†
  • De¬†rioolshop¬†is nu¬†een¬†NPC.¬†
  • De¬†bankrente¬†is nu¬†verdubbelt¬†bij¬†online¬†zijn¬†naar¬†0,04¬†voor¬†zowel¬†xp¬†als¬†geld, offline¬†rente¬†werkte¬†niet¬†dus¬†dat¬†is de¬†vervanging.¬†¬†¬†
  • /Disg¬†was¬†nog¬†niet¬†geblokkeerd¬†in de¬†PvP¬†(Nu¬†wel)¬†
  • /quests¬†toont¬†nu¬†een¬†overzichtsmenu.¬†
  • Ultragod¬†mine percentage is¬†beter¬†gemaakt¬†gezien¬†Godlike++¬†betere¬†mine ha d (Graag¬†hoor¬†ik¬†hier¬†feedback over, bedankt iedereen voor het opmerken)
  • Craftingtables¬†doen¬†niet¬†irritant¬†meer¬†in de¬†PvP.¬†
  • Kansberekening¬†casino¬†heeft¬†weer¬†kleine¬†aanpassing¬†gehad¬†waardoor¬†het¬†meer¬†random is.¬†
  • Op¬†veler¬†verzoek¬†uit¬†de¬†enquete¬†/plot chat¬†toegevoegd¬†(Nog¬†meer¬†chats¬†dus).¬†
  • De escape is¬†haalbaarder¬†gemaakt¬†met¬†meer¬†hints (Thx @SlamBam140)¬†
  • De challenges plugin¬†een¬†broodnodige¬†update¬†gegeven: Dit¬†houd¬†in¬†dat¬†als¬†het¬†goed¬†smelt challenges¬†nu¬†niet¬†meer¬†per 1¬†gaan¬†en¬†enchant quests¬†zouden¬†moeten¬†werken.¬†
 13. 4 uur geleden zei Spaghettisliert3:

  Iets anders wat me bijvoorbeeld te binnen schiet is¬†een soort van trofee√ęn in de vorm van een skulls die je om de aantal mines krijgt. Daarmee kunnen spelers die bepaalde schatten 'gevonden' hebben door een bepaalde mine te bereiken flexen op hun plot, maar dit zou je dan ook mooi kunnen verwerken in¬†quests:¬†dat je zegmaar op zoek bent naar verloren schatten (als een soort archeologisch verhaal).

  Hieronder voorbeelden van dat soort 'schatten' om het iets visueler te maken:

  image.png.ceb5a5fd44bb976deaa79aca54b542a9.pngimage.png.1c3ec4a0750bef046c7a7069e31e96eb.pngimage.png.29f047b92359968390350660173331bf.pngimage.png.62701342eac424020b14cacdaf4a07e4.pngimage.png.12ab8ff31e0779665dfabd9831de5713.png

   

   

  Er zijn al wel een paar flex dingen (Zie de helppagina van ranks op prison) maar meer erbij is zeker leuk. Zal t bij de helpers neerleggen. 

 14. Op 16-5-2021 om 22:35 zei Spaghettisliert3:

  1 van die beloningen is dus nieuwe/verbeterde XP farms. Andere dingen waar ik aan denk zijn bijvoorbeeld bepaalde mines voor blocks (een mine waar je andere houtsoorten uit kan halen, etc.) of speciale enchants als dat toegevoegd wordt. In ieder geval allemaal dingen die interessant zijn om door te verkopen aan andere spelers, waardoor het interessant wordt er zelf heen te minen.

  Ik denk dat je onderschat hoeveel dit al het geval is met dingen zoals bricks endstone etc.

 15. 12 minuten geleden zei Drber:

  Wat ik hier meer mee bedoel te zeggen is dat ik persoonlijk wel begrijp wat de gamemode prison is, maar over het algemeen vind ik het voor nieuwe spelers niet duidelijk genoeg. Ik mis een beetje de communicatie en aankleding van wat nou eigenlijk de bedoeling is. Als het vooral om levels grinden gaat zou ik dat graag meer uitgelegd zien. Meer een duidelijk doel waarom je al die levels haalt. Is het competitief? Dus dat je hoger moet komen dan al de andere spelers? Of doe je het voor jezelf? Is het de bedoeling nu je ontsnapt bent uit de prison dat je op je plot onderdeel bent van de vrije wereld en zo je leven weer probeert op te bouwen? 

  Als ik bijvoorbeeld de vergelijking maak met Skyblock, daar is het doel geld verdienen zodat je blocks e.d kunt kopen om je eiland uit te breiden. Des te groter je eiland des te grotere farms je kan neerzetten die op z'n beurt weer meer geld genereren om je eiland op te bouwen etc. Van de challenges kun je unieke items krijgen om op je eiland te gebruiken zoals spawn eggs e.d.

  Ik hoop dat het zo een beetje duidelijker is wat ik bedoel!

  Ik denk dat vergeleken skyblock het op prison niet veel onduidelijker is. Wij hebben op prison meer de nadruk op de verhaallijn gelegd en zijn bezig rankuppen als soort van vereiste te maken om deze verhaallijn uit te spelen. Voor nieuwe spelers proberen wij ook eerst de nadruk op ontsnappen te leggen (Zoals wij te horen krijgen voor de grote update van spelers dat ze dat erg tof zouden vinden) en dan in te spelen op het verhaal van wie de verrader is. Hier is dus in de toekomst dus meer rol voor weggelegd maarja quests maken kost veel tijd voor weinig gameplay en dit kan zoals ik zei natuurlijk ook niet het volledige concept zijn van de gamemode maar meer aanvulling.
   

  Rankuppen staat gelijk aan meer geld en meer geld is weer meer luxe kunnen kopen of geld uitgeven of natuurlijk meer rankuppen, net als skyblock dan denk ik. Het is ook beetje status natuurlijk. Maarja ik denk dat je voor elke gamemode wel kunt zeggen dat het concept niet duidelijk is. Als je overal logisch over na gaat denken kan je misschien beter je tijd in andere dingen dan survivalbase stoppen bijvoorbeeld, het gaat uiteindelijk om vermaak en sommige vinden het veel leuker aan hun plot te bouwen terwijl andere persee rank Z willen worden bijvoorbeeld. Iedereen heeft ook beetje andere beleving van wat belangrijk is op prison als je snapt wat ik bedoel. 

  Opties zijn wel om bijvoorbeeld scoreboard van wie de hoogste rank heeft te maken of iets dergelijks om het ook wat competitiever te maken. 

 16. 5 minuten geleden zei Drber:

   

  Wat ik zelf vooral nog te weinig zie is een duidelijk concept van prison als gamemode van Torchcraft.
  Wat is prison nou eigenlijk? Wat is het doel in prison? Ik zou graag zien dat daar meer aan gewerkt wordt.
  Je wordt vooral veel gelimiteerd maar wat staat daar tegenover als gamemode?

  Je kan veel minen om rank h te halen, dan kun je quests halen en naar de plotwereld.
  Vanaf daar kun je aan je plot werken, nog veel meer minen om geld verzamelen  voor je plot waarbij je veel blocks niet kunt krijgen I guess.

  Snap je dat het concept van een gamemode daar een beetje mist?
   

  Ik denk persoonlijk dat het vaste concept van prison uiteraard is zo hoog mogelijke rank behalen doormiddel van mine. Zo werkt het op elke prison server maar vooral de inrichting daarom heen is vooral verschillend. Mine is vaak saai dus dingen zoals PvP en quests om geld te verdienen zijn er om beetje daarmee af te wisselen maar het doel blijft uiteindelijk geld verdienen en rankuppen. Het algemene concept van prison lijkt me dan ook wel redelijk? 

  Zeg me het hoor als ik het verkeerd begrijp maar volgens mij gaat het er bij jou meer om dat je het het niet waard vind om Zplus te worden omdat je hier niet voldoende voor krijgt? Ik zou zelf niet echt iets kunnen bedenken dat dit wel de moeite waard maakt afgezien van wat cosmetics of misschien een huis in de stad ofzo. 

 17. Hey allemaal,

  Sorry voor het late berichtje (Weet dat ik deze paar weken geleden al beloofd had) maar hier is ie alsnog, al is het veelste laat. Voordat ik over de enquête begin wil ik echter eerst nog even een event aankondigen op prison. 

  Zaterdag 22 mei om 16:30 zal @JustHusky de PvP ingaan met haar enorme bounty van 15 miljoen en speciaal armor. De eerste die haar weet te killen zal dit enorme bedrag ontvangen. Enorm bedankt voor Husky voor het sponseren hiervan. Bovendien zullen we tijdens het event nog wat meer weggeven dus hopelijk zie ik jullie allemaal snel.  Mocht je als speler zelf wat willen organiseren staat mijn DM ook zeker open.

   

  De enquête 

  Dan daarnaast over de enquête. 34 mensen hebben hem ingevuld en ik zal hieronder per vraag even de resultaten samenvatten en wat we ermee doen. Mijn verhaal zal nogal rommelig zijn dus als je vragen hebt hoor ik het graag, ik heb hieronder een paar grafiekjes geplaatst maar niet alle. Mochten jullie zelf alle resultaten willen zien kunnen jullie deze wel eventueel aanvragen. 

  Hieronder staat hoe tevreden de gemiddelde speler was, zoals jullie kunnen zien zijn mensen gemiddeld redelijk tevreden met paar hele positieve en paar negatieve uitschieters. 

  image.png

  Suggesties en toevoegingen.

  Daarna kwamen de vragen over nieuwe idee√ęn die wij bedacht hadden. Algemeen kunnen wij hier concluderen dat jullie al deze idee√ęn eigenlijk redelijk steunde. Alleen over costum enchants was wat verdeeldheid en hierom hebben wij besloten voornamelijk naar enchants te kijken die geen echte game impact hadden (Zoals sommigen van jullie al aangeven als voorstel) echter staat dit idee ook niet bovenaan ons lijstje om door te voeren. Het idee van de bank was al door de enqu√™te ingevoerd maar het plan is om meer van deze idee√ęn te gaan realiseren, aan de resultaten konden wij echter concluderen dat wat nieuw was niet persee uitmaakte, wel zouden jullie ook graag wat meer kleine veranderingen willen zien om de economie wat te stimuleren (Warp shops was volgens velen te onbereikbaar) en de stad wat meer te zien. Deze kleine veranderingen kunnen jullie wel ergens komende weken verwachten.¬†

  image.png

  Dingen zoals meer farms van mobs over andere dieren werden ook benoemd en hiervoor hebben wij wat plannen gemaakt. 

  Ook zouden jullie gewoon simpelweg meer events willen zien, jullie zijn allang wel bang dat wekelijkse events zoals de partymine en koth iets te normaal worden en wij delen dat een beetje met jullie. Ook is de vraag naar PvP events onder de spelers die de lijst hebben ingevuld realitief laag. Als Prison team hebben wij dit met elkaar besproken en we zullen proberen vaker events te houden (Vooral @RAIS13 zal zich hiervoor wat meer gaan inzetten), event hierboven is mooie start. Ook zouden jullie wat meer parkours hier en daar willen zien voor de leuk dus hier zullen we ook naar kijken.

  Verdere suggesties kwamen voornamelijk neer op meer quests en hier is onze @Mappors uiteraard mee bezig. En meer variatie in challenges, wat ik ook probeer te bereiken. 

  Tevredenheid challenges, quests en bouwblokken

  Hierna kwamen de vragen over tevredenheid hoe bepaalde dingen werkten. Jullie waren hier redelijk tevreden over de quests en challenges maar de challenges werkte te vaak niet volgens jullie (Daarom zou ik ze voortaan testen en kwaliteit boven kwantiteit stellen) en meer quests. Ook vonden jullie de rewards van challenges wat slecht, hieraan zou ik langzaam wat proberen te doen en mijn veranderingen met jullie bespreken. Jullie hadden echter wel bar weinig idee√ęn voor nieuwe challenges dus heb weer niks aan jullie.¬†

  De bouwblokken waren jullie ook gematigd positief over al was dit volgens velen van jullie te beperkt. Vooral dingen zoals bepaalde leaves miste. We hebben dit besproken en hebben besloten om de inhoud van deze shop wat meer te laten vari√ęren. Zodat je niet altijd dezelfde dingen kan kopen, maar soms bijvoorbeeld oak leaves en op andere momenten weer spruce leaves, ik zal binnenkort wel eens vragen hoe dat bevalt ingame.¬†

  De PvP

  De PvP vonden jullie opzich wel redelijk maar ook niet goed ofzo. Een aantal van jullie heeft ook opgegeven dat ik voor wat vragen erover naar jullie toe kon komen dus dat zou ik binnenkort eens keertje doen en hopelijk komt daar wat meer uit. Niemand op 1 persoon na wil echter drops in de PvP dus dat zal zeker niet komen maar dingen zoals de KB aanpassen is zeker mogelijk. Ook zal ik de netherite armor KB goedzetten. Er was wel de consensus dat 1.8 PvP moest blijven.

  image.png

  Mines en rankups

  De mines en rankup kosten waren prima (Zie hieronder), behalve dan de ultragod mine maar hier komt binnenkort verandering in en zal de nieuwe mine percentages hiervoor erin zetten. Een enkeling benoemde ook dat de server te P2W was en hier waren wij het deels mee eens maar wij vinden wel dat hier al een flinke verbetering in is gekomen niet zo lang geleden had ultragod++ met gemak de beste mine op prison en was er als user nieteens een mogelijkheid hier te komen. Ja E+ is nog steeds veel geld maar ook niet onhaalbaar (Er zijn al users zelf in de buurt) en echt al ongeloofelijke verbetering vergeleken de vorige prison. Ook vonden sommige het iets te duur, wij hebben dit besproken en gaan proberen dat quests langzaam wat meer gaan opleveren. 

  image.png

  Het staffteam
  Over het algemeen waren jullie ook redelijk tevreden met de staffteam bezetting (Ookal merk ik dat dit de laatste weken wat minder is), jullie zouden wel graag een nieuwe moderator op prison zien en dat is begrijpelijk. Ook missen jullie oude staffleden zoals Monk, comp, troes en Saizis maarja daar kunnen wij natuurlijk niet echt iets aan doen.

  image.png

  Dus wat zijn onze plannen?

  De komende weken zullen we ons weer wat meer inzetten voor de kleine veranderingen die jullie hebben aangevraagd (Events, dynmap markers etc) om hierna weereens een wat grotere update te doen. Houd daarom de updates goed in de gaten want er zullen komende weken wat kleinere veranderingen doorgevoerd worden. Jullie hadden over het algemeen aangegeven dat de basis van prison goed was zo, maar het kan altijd beter natuurlijk. Qua welke grotere update we willen doen moeten we nog even denken maar dat zien jullie vanzelf wel. 

  Mochten jullie nog vragen hebben over de enquete of de volledige resultaten willen zien hoor ik het graag.

  Vriendelijke groeten,

  Prison-team

   

   

   

  image.png

×
×
 • Nieuwe aanmaken...